Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I. Váš graf je příliš školometský a s realitou příliš nekoreluje.

1/ zaměstnavatel vždy poptává větší měrou práci méně nákladnou, tedy nemlže se jednat o přímku

2/ obdobně to platí u zájemců o práci

3/ MM je spíše politická veličina, protože zaměstnávání za takovou mzdu probíhá pouze u některých profesí a jen některých zaměstnavatelů, ve většině je již mzda stabilizovaná bez ohledu na MM

4/ MM je problematická hlavně pro stát, protože se od ní odvíjí některé platby, zejména platby zdr. pojištění za státní pojištěnce.

MM jednoznačně není hybatelkou celé ekonomické oblasti. II. Zrušení regulačních poplatků může způsobit růst čekajících u lékaře, ale nikoliv významným způsobem, lidí, kteří si tam potřebuji "pokecat" zase tolik není.

0 0
možnosti

Grafy a modely jsou k tomu, že zjednodušují realitu a jsou tím pádem snáze pochopitelné. Tady je irelevantní, jestli jsem nakreslil přímku, nebo ne.

Já to vím od svého doktora, kterému ubylo značně pacientů po zavedení reg. poplatků. Lidé přestali nadužívat péči. Pokud jsem nemocný a potřebuji k lékaři, tak obětuji těch 30 korun.

0 0
možnosti
Foto

R19o34m58a64n 62K61o80z72e46l

15. 3. 2013 23:27

Ty zdravotnické poplatky jsou v podstatě jen daň, nic jiného a opětovné zaplacení něčeho. Podle tohoto blogu soudím, že jste orientovaný pravicově a mělo by vám to vadit, stejně tak to slovo "regulační" k pravici nepatří a hlavně o té regulaci mám dost pochybností, vzláště u placení za pobyt v inkubátoru nebo když vás praktický lékař pošle ke specialistovi.

0 1
možnosti

To, že nesouhlasím s některými poplatky (třeba ti novorozenci) neznamená, že bych souhlasil s jejich zrušením, což pokládám za horší variantu, než stávající stav. Ano, v minulých volbách jsem volil pravici. Vzhledem k tomu, že se u nás pravice nechová pravicově už to nebudu opakovat při volbě příští.

0 0
možnosti

Jen poznámka k regulačním poplatkům u lékaře.

K našim lékařům chodí občané až dvacetkrát častěji než v okolních státech Evropy. To nám umožňuje žít iluzí, že dostupnost kvalitní zdravotní péče je u nás větší. Ale není tomu tak!

Naše poplatky u lékaře mají kromě funkce regulační funkci náhrady peněz za pojišťovnami nezaplacenou zdravotní péči. Ale i tato náhrada je již dnes jen iluzivní.

Zůstaňme u funkce regulační. Smyslem poplatků je, aby lékaři měli dostatek času pro své pacienty. Zpočátku fungovaly, dnes je již efekt nižší. Lidé také často tyto regulační poplatky zaokrouhlují směrem nahoru, pokud si uvědomují v jakém stavu je financování našeho zdravotnictví.

Důsledky jejich zrušení jsou jasné: Na pediatrii byly zrušeny a při zástupu na dětském jsem vyšetřil ze čtyř dětí čtyři zdravé děti. A to jistě není cílem zrušení poplatků!

:-)

1 0
možnosti

A to jste ještě zapomněl na registrační pokladny, kromě zvýšení daňové zátěže, další opruz na drobné podnikatele. Ti kteří si nakoupili postačující laciné pokladny si je budou moci dát za klobouk a budou musit koupit několikanásobně dražší s fiskálním modulem. 

Protože to musí být jednotné, aby to berňák mohl kontrolovat, tak se vypíše výběrové řízení na kasy, na fiskální moduly a samozřejmě to potřebuje i software!. A už tu máme další prostor pro korupci a sosání peněz ze státní kasy a z kapsy podnikatelů.

Pro vybrané firmy to bude podobný klondajk jako fotovoltaika!

3 0
možnosti

Poplatky u doktora jsou fakticky druhé zdanění téhož. Protože nejsou vysoké, nikomu to nijak zvlášť nevadí.

Mohli bychom zavést i jiné.

Třeba chodníkovou známku (kterou by si chodci lepili na čelo). Chodníky jsou ve špatném stavu a regulujme tedy počet po nich kráčejících...

4 1
možnosti

Příští rok budou parlamentní volby a volební boj začal už nyní.

Takže populismu si asi vyslechneme dost.

Ale prosil bych, abyste si nepletl daň z přijmu a daň ze mzdy (která progresi obsahuje).

Ani velmi dobře placený zaměstnanec není žádný boháč.

3 2
možnosti

Daň z příjmů je nejen daní ze mzdy. Tím, kdo se mílí jste vy.

Samozejmě, že daň z příjmů je fakticky progesivní (díky odpočtům). Tedy od letoška s výjimkou příjmů důchodců.

4 2
možnosti

Clanek jsme necetl, pac at uz kdokoli z CSSD rekl cokoli, verim, ze to populisticke bylo, nebot je to jejich dobrym zvykem. Nicmene je blahove si myslet, ze ODS, TOP09 a spol jsou na tom, co se populismu tyce, lip. Mi staci, kdyz si porovnam ty jejich predvolebni kecy o nezvedani dani a snizeni zadluzovani a porovnam to s realitou...Je to jen souboj lharu a ted je na as, jestli to bastite tem nalevo nebo tem napravo...Ti, co to basti tem nalevo jsou nazyvani sockami a luzou...ti, co to basti tem napravo, ziji v nejakych predstavach,ze jsou lepsi, ovsem odkud tyto predstavy berou...cert vi :-)

3 1
možnosti

Souhlas. Bohužel zatím málo lidí přišlo na to, že velké strany nemá cenu volit.

4 4
možnosti

K67a72r12e42l 16N97ě66m24e90c

15. 3. 2013 16:18

Ale ČSSD potřebuje, aby volič nepřemýšlel, jinak by této straně nesedl na lep!

12 4
možnosti

Dnes už voliči přemýšlejí a ti, kteří přemýšlejí pořádně budou volit komunisty!

3 8
možnosti

Mladíku. Závist je více, jak zdravý rozum. A u nás to platí dvojnásob.

Zde se ujalo to o té chcíplé koze, ne o tom ševci z Valašska. co vykořisťoval lidi při výrobě cviček. A proto, ať sousedovi chcípnou dvě!

10 7
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1522x
- -