Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J56a70n 48R47á41ž

5. 1. 2013 16:33

Autore: Co říkáte na to, že byla porušena zásada rovnosti v tom, že lidé pracující na stejné funkci za stejný "hrubý" plat mají čistého rozdílně jen proto, že jeden z nich je důchodce? Odebráním  slevy na dani z příjmu, kterou jinak mají všichni občané, jen skupině aktivně ke svému životu přistupujícím občanům, podle Kalouska ušetří rozpočet cca 1,5 miliardy.  Úpravou zdanění poslaneckých platů, kterou si poslanci odhlasovali zároveň z daňovým balíčkem,  však rozpočet přijde o 1,8 miliard. To je uvažování české pravice o úsporách. HURÁ!!

0 0
možnosti
MV

Pracujícím důchodcům bych slevu na dani ponechal. Když pracují, ať mají i výhody. A pokud to někdo nazývá uhýbáním před zákonem, může - ale to dělají skoro všichni a vrcholní politici ze všech nejvíce.

To zdanění poslaneckých platů je kapitola sama pro sebe - ale pozor, pro byli de facto všichni poslanci, přestože de iure nebyli. Ti ze socdem a ksčm se před hlasováním "odhlásili", čímž nehlasovali a tím umožnili projití zákona - ale o tom už se tolik neví (nebo nechce vědět), že všichni poslanci jsou stejná zvířata.

0 0
možnosti
AK

Základní sazba daně se během několika let ztrojnásobila z 5 na 15%.

A při tom tempu se málokdo hodlá těšit na sazbu třeba 105% DPH, která nás může čekat v dohledné době. Nebo jste ochoten se vsadit, že se to nikdy nestane? Já ne.

Zvýšení z 10 na 14% je zvýšením cen mj. tepla a vodného spolu se stočným. Jedná se o nikoliv bezvýznamné meziroční zvýšení cen uvedených komodit, ale většině lidí ještě nedošlo, protože služby platí zálohově. Takže až v dubnu začnou chodit vyúčtování, budou se teprve objevovat četnější projevy nespokojenosti.

To špatné je ale zvyšování daní vůbec. A mediální masáž, že to bez toho nejde.

Pokud politici - dle Transparency International - nechají vykrást ze státního rozpočtu 100 mld.ročně, cestou 3x dražšího kilometru dálnice než v Německu (při zhruba stejném reliéfu krajiny), Pandurů, Gripenů a v poslední době IT, stačilo by to zastavit a daně by s mohly snížit.

To si myslím je to, co lidi vytáčí nejvíc - že se jim lže a pak jejich peníze částečně rozkrade.

2 0
možnosti
AK

Snížená sazba pochopitelně - pardon...

0 0
možnosti
LK

poznas to casem sam v kazdodennim zivote.

treba PHM sice je to jen 1% ale to je ted zhruba 0.3kc,nadrz ma 60 litru...

a tak dokola....samozrejme hodne prodejcu zvysi cenu vice s hlaskou ze je to kvuli danim.no a pak jeste s odkazem na EU presunou zbozi z jedne sazby do druhe...

0 0
možnosti
MV

Opět - také nesouhlasím se zvyšováním daní. Ale článek byl zaměřen na omílání stejného tématu stále dokola.

0 0
možnosti
VB

Někde těch pár stokorun prostě co vydám navíc musím ušetřit,,,a to je právě ta jedna návštěva kina, divadla třeba.A jako studenta co živí rodiče by ně asi nějaké DPH vůbec nevzrušovalo::-)

1 0
možnosti
Foto

víte ono je to otom ~ koruna ke koruně,teplo ,jidlo,leky,elektrina ,plyn ,phm,voda..atd

1 0
možnosti
Foto

dotoho ještě nájmy.ceny bytu ,stavby ,poplatky,svoz odpadu ,a tak by se dalo pokracovat

1 0
možnosti
JS

letos to je +1% loni to byly +4%, r. 2010 +1%, r. 2008 +4%... Kolik to bude priste?? Autor me pripomina tu zabu, ktera sedi ve sklenici, s ohrivajici se vodou - taky ji nedela problem nejaky ten stupen navic - az na to, ze se ve finale nakonec uvari :-P

3 0
možnosti
Foto

Copak slibovali pánové Nečas a Kalousek před volbami? Že nebudou zvyšovat daně, protože to škodí ekonomice. Slib nesplnili a není možné to obhajovat nebo se tvářit jakože se nic neděje.

4 0
možnosti
MV

Ano, souhlasím s vámi. ODS podrazila neskutečné množství voličů. Nicméně jsem psal o podávání jednostranných informací ze strany médií.

0 0
možnosti
Foto

Režim roztáčí umělou, pádivou inflaci - to 1% je kamínek, který spouští lavinu zdražování. Zdraží téměř vše, a o 1% to nebude Rv

3 1
možnosti
Foto

No, místo 100 000,- dph teď zaplatím 105 000,- A někde na to vezmu (kde asi?). A to nemluvím o snížené sazbě, kde je rozdíl markantnější. Poslanci ná zvýšili daňovou zátěž o cca 8% byť ze základu je to jakoby pouhé procento.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS