Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P24a52v95e43l 32S95y65c89h77a

8. 11. 2012 23:40

Komunistický režim může fungovat jen tam, kde jsou lidi na úrovni:)

1 3
možnosti
JP

"lide na urovni" si hetnyn onen socialkomunismus klidne mohou budovat pekne mezi sebou ... nikdo jim v tom nebrani, akorat netusim, proc do toho porad chteji tahat penezenky tech, kteri na urovni nejsou ... jako treba ja ;-)

3 1
možnosti
PS

P18a31v32e87l 18S39y81c66h53a

8. 11. 2012 20:46

Paní Šporková a ...

Nechcete prostě napsat že komnisty a komunismus nemáte ráda a je to nezpochybnitelný axiom?:)

0 3
možnosti

Ano, to napsat můžu a už jsem to tu několikrát napsala... Jenže důležité není to ŽE, ale PROČ. Nemám ráda třeba žemlovku - ale nebudu proti ní bojovat, protože nikomu neškodí. Jenže komunisti škodili, škodí a škodit budou - mají to totiž v programu, proto tady budu to své "PROČ" psát i nadále.

2 3
možnosti
FP

Čeká se, až umřou všichi pamětníci.

5 0
možnosti
PS

P90a63v86e14l 49S39y22c34h40a

7. 11. 2012 21:22

Haló je tu ěkdo?:)

1 3
možnosti
ZZ

Karma! R^ Už několikrát jsem si říkala, že jsme se v dějepisu vlastně dostali po konec 2. světové a pak už nic. A že je to špatně, protože nejen světové války, ale i komunismus zničily prakticky úplně zbytečně tisíce životů a že je potřeba to připomínat a nezapomínat na to! Takže u mě máte za tento článek jasně R^R^R^.

6 5
možnosti

Úplně se stačilo dostat do r. 1892, kdy se vám vyučující mohl zmínit o českém vydání knihy Eugena Richtera „V budoucím sociálně demokratickém státě“ ( k dohledání v Googlu), kde jsou detailně všechny hrůzy budoucího komunistického totáče, včetně takových detailů, jakým bude nedostatek toaletního papíru a střelby na hranicích. V té brožůře jsou popsány celé české dějiny po r. 1945-  Přestože tedy Češi a Němci totou informací disponovali a buržoazní propadanda to do nich valila kýjem po hlavě, tak to do toho ráje včetně komunistů pelášili, jako by jim za patami hořelo. Jediné vysvětlení je, že oproti hrůzám panství kapitálu se jim všechny ty hrůzy sociálně demokratikého ráje zdály býti slabým odvarem. Všichni věděli, do čeho jdou a co je čeká a nemine.

4 4
možnosti
MK

:-)Milý Martine,

nenechte se odradit, komunismus byl svinstvo. Komunisté za sebou nechali hodně zla a to nejhorší co bylo byla jejich degradace morálky a hodnot. Někteří Vám vyčítají mládí a nezkušenost, ale jen proto, že jste jim nastavil zrcadlo. Lidé v Česku už ani neví co je to starat se sám o sebe a nespoléhat na stát. Když se tak někdo chová, tak je a prosazuje to, tak je asociál, bez špetky sociálního cítění a solidarity k druhým. Pravda je však někde jinde, za všechny hmotné a morální hodnoty vděčíme těm, kteří měli zodpovědnost za svůj život. Po komunistech zůstali jen sochy Leninů, Gottwaldů a dalších vrahů, ale jinak nic. Vlastně ano, nostalgie po Zoo, protože jinak není možné stát ta komunistů, obehnaný dráty, jinak nazvat. ;-)

10 7
možnosti
LB

Souhlas! V zemi, mnoho lidí najednou vidí v KSČM zachránce, to není jednoduché, ale není to nic jiného, než nesplnitelné sliby a snaho o manipulaci a návrat k moci a následné tyranii - toto se v učebnicích dějepisu odehrálo mnohokrát jako přes kopírák, ale lidé to ignorují. 

Články jako tento se alespoň několika jedincům snaží otevřít oči. 

To, že někdo komunisty nepamatuje není důvod, aby o nich mlčel - kolik lidí dnes pamatuje Hitlera a nacismus? Jen dál, nenechte se zastrašit ani odradit, proto byl mimo jiné taky komunismus svržen - aby jsme se nemuseli bát o něm mluvit! [>-]

4 3
možnosti
ZK

Z84d42e42n37a 48K17o29č46í

7. 11. 2012 18:31

Martine víte proč ?  Protože si to vaši rodiče ještě nepřejí. Nakukali vám spoustu věcí, ale to, že se tom marasmu často sami podíleli, to vám dosud neřekli. !!;-)

7 7
možnosti
ZM

Možná i prarodiče. Tam je to dalece pravdepodobnější.

6 5
možnosti
ZM

Aha, takže jste tu dobu nezažil, to, co jste napsal znáte jenom z doslechu a ještě od lidí, kteří byli režim jenom postiženi (to značí dívají se na systém jednostranně z hlediska svých frustrací) a vy tady chcete mluvit něco o nějaké objektivitě? Ach jo, studente, v čem se tedy liší váš demagogický pohled od pohledu komunistů?

7 10
možnosti
LB

Hitlera jsem také nezažil a nebojím se nacismus kritizovat [>-]

1 4
možnosti

Víte, proč se to neučí? Protože nemalá řada dnešních kantorů se na budování a udržování toho totalitního režimu aktivně podílela... Už na gymnáziích bylo běžné, že kdo si podal přihlášku na peďák, ta mu zároveň dávali i přihlášku do KSČ

8 6
možnosti
MK

To je jeden aspekt a dalším je, že komunisté jsou dosud tolerování. Nedokáži si představit, kdyby někdo chtěl obnovit Vlajku, přestože její zakladatel generál Radola Gajda byl proti nacismu, zatímco komunisté po smlouvě Ribbentrop - Molotov s nacisty spolupracovali. Tedy oni s nimi spolupracovali již dříve, neboť Stalin umožnil Hitlerovi, aby si nacisté na sibiřských pláních zkoušeli svoje zbraně:-)

6 6
možnosti
PS

P55a34v22e61l 36S72y22c19h58a

7. 11. 2012 17:20

Chlape, super, že přemýšlíš nad takovýma tématamaR^

Ale doplním pár informací. Představ si, že tvůj děda byl aktivní komunista. JKo dítě k němu máš nějaký vztah jako k člověku. A teď se do něj začne ve školní debatě šít. To je jeden z důvodů proč je dobré témata probírat až s odstupem-nejsme od tématu emocionálně odstřiženi. Navíc, kde je záruka, že tato doba vytváří na komnistické období reálný náhled. Lidé, co o tom mohou učit budou se svými emocemi pracovat nad rámec objetivniho informováni. Ať už byli vykonavateli režimu, nebo jeho oběťmi.

A těch důvodů se najde víc, tak nesmíš brát jen to pozitivní, co by to (možná) přineslo:)

2 7
možnosti

Jaký realistický náhled? Nebo se snad odmníváte, že ty tisíce mrtvých, desetitisíce zavřených a statisícům zničené životy by je z jiného "náhledu" daly nějak omluvit?

7 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS