Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DK

D94a15v69i75d 44K70r82á40l

7. 11. 2012 17:00

dějepis nemá budoucnost.

4 5
možnosti

Naopak - na jeho výuku by měl být dáván větší důraz, protože národ, který se nedovede poučit z historie (své i okolní), skončí špatně

5 5
možnosti
JS

Ono je také dobré podívat se, z čeho se vlastně komunismus zrodil.

Komunistické revoluci v Rusku předcházel například obrovský masakr uralských dělníků v ruských zlatých dolech (stovky obětí), kteří požadovali jemnou změnu pracovních podmínek, které bychom dnes označili za otrockou práci.

Ale nemusíme chodit tak daleko: 3. května 1894 ve Cticích na Falknovsku zastřeleni tři horníci za pouhou účast na stávce, 9. května 1894 na dole Trojice ve Slezské Ostravě zastřeleno 12 havířů taktéž při stávce atd. atd. atd. Na zajištění obživy pozůstalých po zastřelených se skládala celá hornická obec (bez maitelů dolů, pochopitelně). 

Roku 1934 žádali horníci majitele dolu Nelson, aby provedl bezpečnostní opatření, protože hrozí výbuch. Dostalo se jim odmítnutí a výhrůžek. Samozřejmě to bouchlo: 142 mrtvých, 128 vdov, 266 sirotků. A to je pouhý nepatrný zlomek událostí, které nakonec vedly k únoru 1948.

Co z takové arogance a bezcitnosti mocných mohlo vzejít?

9 3
možnosti
MK

Komunismu se zrodil právě z arogance, z arogance, že když se něco prosadí, tak bude lépe. Není bez zajímavosti, že tehdy socialisté vyvolávali nepokoje, o když věděli, že může četnictvo zasáhnout. A jím to vyhovovalo, protože jim nešlo o lidi, ale prosazení své ideologie

5 4
možnosti

Pokud "člověka neustále buzeroval kdejaký udavačský bolševický poskok" , pak tedy těch poskoků muselo být více než těch buzerovaných. A demokracie je vláda většiny. Komunismus měl zkrátka masovou podporu. A v tom je ten problém.

4 2
možnosti
MK

Demokracie není vláda menšiny. To si nějak pletete, demokracie je podíl lidí na vládě a to buď přímo a nebo nepřímo. Komunismus zde nebyl podporován většinou, byl udržován strachem a represemi.

4 4
možnosti
LB

Karma [>-]R^ komunismus byl odporný a nemělo by se na to zapomínat R^

10 4
možnosti
MK

Karma,

zločiny komunismu by se měli připomínat stejně jako zločiny nacismu. R^

8 4
možnosti
VS

Tzn. rozpoutani svetove valky a vyvrazdeni 6 mio. EVROPSKYCH!!! obyvatel v koncentraku, plus vybiti dalsich na frontach a nasledkem bojove cinnosti? Komunismus v Evrope ma na svedomi cca 1000 popravenych (cimz se radi hluboce za mesicni pensum automobilismu), plus samozrejme nejake znicene existence, ale ktery rezim to nema...

3 8
možnosti
BM

Správně. Historie je učitelkou života a z dějin bychom se měli neustále poučovat. Bohužel byl tento předmět odsunut na periférii školních osnov.......

8 4
možnosti
MJ

A takto si představujete učit dějepis ? To ale lžete naprosto stejně jako ty komunisté

7 8
možnosti
MV

Tak mi řekněte, v čem lžu. Ty informace jsou od lidí, kteří onu dobu zažili. A pokud si myslíte, že je to přehnané, je to váš názor. I když s ním nesouhlasím.

6 4
možnosti
FS

Autore,Vy jste tak ubohý,že to ani nelze pojmenovat slušným slovem,Dejte si raději studenou sprchu a běžte s klukama na kofolu.Pivo Vám ještě jistě nedají,"pamětníku"!!

7 12
možnosti
MV

Dobrý den,

takovým reakcím se člověk zřejmě nevyhne v žádné diskuzi. Nejsem sice pamětník oné doby, ale vím, co mým blízkým komunisté sebrali a nebylo toho málo. Ale to je vám zřejmě jedno.

10 4
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1522x
- -