Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zilvar z chudobince

26. 10. 2012 13:10
házet woltry o šalině už nemá glanc:-)

Milý autore, pěkně jsi to rozebral. Ale příští rok už bude elektřina tak drahá, že věškerá polemika na téma MHD ztrácí smysl. Pokladny budou prázdné a 2200,- za MWh udělá ze štatlu pěší zónu.

0 0
možnosti

MZak

18. 10. 2012 13:13
Vazeni studenti

Vase slevnene jizdne neni Vasim pravem,ale Vasim benefitem poskytovanym mestem Brnem. Nikdo z nas,kteri teto vyhody nepobirame si taky nestezujeme, ze nam zase zdrazili benzin, zavedli novou dan, zdrazili salinkartu, pripadne zvysili dalsi nase vstupy. (no neni to tak presne,stezujem si, ale je nam to houby platne). Meli by jste si zvyknout na to co je realitou dneska...a to je to, ze za vsechno se neco plati. Nocni rozjezdy jsou jasnym nadstandartem nad jiz tak stedrou nabidku mesta na studentske jizdne (kez bych ji mel !).Jsou hojne vyuzivany studenty,kteri se vraci z hospod a jedou uplne nacerno.Hrstka studentu,kteri jedou z prace na to opravdu doplati. Jenomze nedoplati na rozhodnuti mesta (to je jen obrana), ale doplati na Vase chovani. Takze bezte a kricte ve vlastnich radach ! Neptejte se co pro Vas udela mesto, ale co vy muzete udelat pro mesto. Aspon vy byste se tak mohli chovat a ne jako vetsina naroda kricet co nam ta nase zhuverila vlada zase provedla...

0 0
možnosti

MZak

18. 10. 2012 13:32
Re: Vazeni studenti - dodatek

Jako obyvatel a obcan mesta Vam reknu tohle: Je Vas tu hodne a pominu-li to, ze zvysujete ceny bytu,zabirate parkovani pro lidi co denne jezdi do prace (a spousta dalsich komplikaci, na ktere obcane mesta take doplaci a prechazi je) atd...vetsina Brnaku je velmi rada,ze tu jste. Prinasite radost do mesta a mesto bez Vas je hodne smutna podivana. Stejne tak si myslim, ze vetsina Brnaku je hrda na to, ze je tady tolik univerzit a ze jste se rozhodli na nich studovat. Myslim si, ze misto toho, aby jste zakladali facekbukove skupiny a petice proti, tak kdyby jste sahli do vlastnich rad, kazdy by vam hodne zatleskal. A udelali by jste neco pro dobrou vec.. Zalozte skupinu "V Brne se nacerno nejezdi" a nadchnete pro tu myslenku studaky a mate muj obdiv. Jenomze pro to abych neco zlepsil je potreba neco udelat, protestovat proti cemukoliv to dokaze kazdy...jenomze kdo... kdo muze neco zlepsit kdyz ne vy ?

0 0
možnosti

Sidonie_11

17. 10. 2012 14:00
Jak jsem psala už u onoho druhého článku:

Lidé, co mají šlainkartu nezlevněnou, tedy skutečně plně pracující lidé, by připlácet za rozjezd neměli. Je to v té reportáži i uvedeno.

Pokud student pracuje, tak si přivydělává. Tak si koupí měsíční noční šalinkartu za 100 Kč a není co řešit.

Ale je fakt, co píšete sám v článku (a psala jsem to i v diskuzi i druhého blogu) - pokud se nezavedou pravidelné kontroly, tak poctiví budou platit, ale černí pasažéři si dál budou jezdit vesele bez lístku.

0 0
možnosti

Matematik

17. 10. 2012 14:52
Re: Jak jsem psala už u onoho druhého článku:

Někteří studenti pracují párkrát za týden (např. 2x), tzn. za měsíc cca 9 jízd (4,5 týdne). Samozřejmě pořád budou vydělávat, nicméně 100 korun je citelný zásah. A  to cestování do/z práce nočními linkami se týká i "běžných" pracovníků.

0 0
možnosti

haek

17. 10. 2012 13:16
No co,

asi si chce Vonderka postavit další sochu. Ta na svoboďáku mu asi už nestačí.

0 0
možnosti

František Bystřický

17. 10. 2012 12:50
...

Nadstandard je především automobilová doprava ve městě. Podnapilé studenty, pro které je jízda na černo častým sportem, a bezdomovce nějaký rozjezdový tarif neodradí. Naopak slušné lidi, kteří noční rozjezdy využívají pro dopravu z/do práce (to je paradox: nutíme studenty si přivydělávát na brigádách a teď jim do toho ještě ztížíme dopravu), z kulturních akcí apod. to jen otráví a raději sáhnou po tom autu... "Město Brno se ocitá ve velmi špatné finanční situaci pro příští rok" (Kotzian). Ne, město především postrádá kompetentní vedení.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS