Diskuse

Ta naše solidarita česká

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chytry.Levicak

30. 5. 2012 20:00
autore nejdřív napište v čem je systém

konkrétně zneužitelný a pak tady něco melte. myslím v zákonných podmínkách pro přiznání soc.dávek

0 0
možnosti

Matematik

30. 5. 2012 20:27
Re: autore nejdřív napište v čem je systém

To je problém, jak můj článek kdo chápe. Já jsem psal o tom, že pokud mohou cikáni u nás žít tak, jak žijí, pak je něco špatně. Systém by měl být nastaven tak, aby neumožňoval "odrazené pracovníky", tzn. ty, kteří si zvykli na pobírání dávek jako na životní standard a nechtějí nic měnit. Čím déle je pracovník na dávkách, tím hůře se vrací do aktivního života. To je špatně. Že Rom nepracuje celý život (rozumějte ani jednou za život), přesto ale bere dávky, které mu stačí k žití. To by mělo být omezeno nějakým počtem let. Samozřejmě, že některé dávky omezeny jsou. Ale zřejmě je systém pořád solidární. Stále častěji potkávám tlusté Romy. Asi se nemají nijak špatně, když mají tolik prachů, aby byli vyžraní. Omlouvám se za slovník, ale jsem rozčilen, když v článku především poukazuji na problém Romů v naší společnosti a kdekdo se začne ptát na kdejaké "zbytečnosti".

0 0
možnosti

kaktusak

29. 5. 2012 23:36
Především je tady nucená solidarita pracujících s vrchností.

Tradiční přivlastňování nadhodnoty už nestačí, přistupuje k tomu státem garantované soukromé podnikání, státní dotace a zakázky.

Co jsou proti tomu nějaké zneužité sociální dávky?

0 0
možnosti

romualda

29. 5. 2012 21:25
ale

Ale i u nás musíte mít odpracováno - pokud půjdete na ÚP a chcete podporu v nezaměstnanosti, tak jako první se vás zeptají, zda máte odpracován alespoň rok. Pokud ne, tak smůla...můžete zkusit ještě sociální dávky, ale tam je velmi obtížné je získat.

2 0
možnosti

VN63

29. 5. 2012 21:03
Prosím tě chlapče,

než něco příště napíšeš, něco si o problému načti. Opravdu se nedělá rozdíl mezi cikánem a bílým při dávkách, jen oni toho berou někdy více, protože jich je hafo. kdyby vás bylo doma 10, tak také berete to, co oni.

1 0
možnosti

Matematik

30. 5. 2012 8:32
Re: Prosím tě chlapče,

Nj., vždy se najde nějakej rejpal, který bude s článkem nespokojen. To je logické. Pane, doporučuji vám něco si přečíst o rodině Sivákových (od popálené Natálky) a dávkách na mobil. Vy jste už nějakou takovou dostal?

0 0
možnosti

Livrak ll

29. 5. 2012 20:57
Karma

Vyjmuto z článku - Je zajímavé, že např. ve Švýcarsku nevidíte flákajícího se Roma. Je to nastavením jejich sociálního systému. Každý si zde musí něco odpracovat, aby na něco měl vůbec nárok. Přesto se nikdo neozývá, že by švýcarský systém byl diskriminační. Zkrátka je nastaven dostatečně proti zneužívání sociálních dávek. To zřejmě v naší republice nepůjde, podobně jako řada jiných důležitých opatření, které v zahraničí fungují bez problémů. - Naprosto přesné, tady se hned ozvou ochránco práv a budou žvatlat cosi od diskriminace až po rasismus. Tady to prostě nikdy nepujde, aby někdo měl na něco nárok až si to odpracuje.

1 0
možnosti

Stará kára

30. 5. 2012 10:32
Re: Karma

Nevím, jestli to půjde.  Ale v současnosti to tak jde.

0 0
možnosti

repanak

29. 5. 2012 20:56
Nechci lacině kritizovat,

ale na studenta VŠ "politické" bych čekal trochu víc, třeba podrobněji rozvést to obdivované Švýcarsko. Velkým problémem Německa jsou např. druhá a další generace Turků, přičemž ta první ještě pracovala. Zažil jsem takovou partičku na parkovišti u dálnice a dlouho na to nezapomenu.

0 0
možnosti

Camino.

30. 5. 2012 1:20
Zigeuner in der Schweiz heute,

zatim nejlepsi clanek, ktery jsem v posledni dobe, kdy se problem "Roma": stava celoevropskym je tento clanek dost objektivni a krome jineho v nem stoji, ze spousta deti byla Sinti, Jenischen a Fahrenden (jak si rikaji), drive odebrana, takze vyrustaly v jinem prostredi a do skoly chodit musely.

 http://www.hausarbeiten.de/faecher/.../109290.html

0 0
možnosti

Stará kára

29. 5. 2012 20:54
Ne které dávky (či jejich výši) "bílý" nedosáhne?

Prosím pěkně, jmenovitě.

0 0
možnosti

Matematik

30. 5. 2012 8:22
Re: Ne které dávky (či jejich výši)

Uvedu vám jeden příklad: existuje rodina s popálenou Natálkou a jejich komunita (tím se nechci zastávat útočníků). Nedávno proběhla zpráva, že od dealerů obdrželi mobily za korunu (podmínkou samozřejmě bylo, že je budou používat). Ovšem oni je obratem prodali do zastavárny. Když to vyústilo v peněžní sankce, romští obyvatelé zažádali o tzv. dávku na mobil (a úspěšně). Myslíte si, že vy nějaký příspěvek na mobil dostanete (myslím od státu)?

0 0
možnosti

Maestro se nevzdává - nick č. 9

29. 5. 2012 20:31
Karma

R^

2 0
možnosti