Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

22. 12. 2011 9:59
I já s nostalgií vzpomínám, jak jsem ráno před odchodem do

zaměstnání radostně a s písní na rtech uklidila "svých" 50 m chodníku (mám rohový dům) a po této "rozcvičce" se osprchovala, nasnídala ve stoje a upalovala na autobus odjíždějící v 5:30, abych po návratu - kolem 17. hodiny - opět protáhla své předdůchodové tělo úklidem nově napadaného sněhu a odškrabáním ušlapaných námrazků. Joj, to byly slastné zimy! A ta legrace, když sníh padal hustě celý den a mísní "šedý mor" se stihl prošlapat všemi zasněženými plochami až k mojí schránce a nechat mi tam od obce upomínku a výstrahu za opět nedostatečně uklizený chodník okolo domu. Vždy mi následně doporučovali, abys si na ten úklid někoho zaplatila (místní opilci, když jim došly peníze, byli občas ochotní, ale naprosto nespolehliví - když sněžilo, nevycházeli z tepla hospody). Měla jsem štěstí, že až na ty výtky ze strany MNV se nic horšího nestalo a nikdo na tom "mém" chodníku neutrpěl úraz. Autor asi nebude tyto doby příliš pamatovat, ale vřele doporučuji: není nad vlastní zkušenost!

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

21. 12. 2011 19:47
pan vašek je ještě v telecích letech

když někdo je celý den v práci,tak nemá kdy to uklidit....až budete makat,tak to poznáte.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 12. 2011 18:34
rozlišme prosím povinnost a zodpovědnost

Okej, majitel domů už nemá povinnost se starat o chodník před svým domem. Ale dejme tomu že to udělá a pak se tam stejně někdo uklouzne a zláme si nohu či ruku. Klidně by se opak mohl hojit na tom majiteli, že se ten v úraz stal v důsledku jeho (třeba nesprávného úklidu...

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

21. 12. 2011 16:15
V republice je něco přes půl milionu nezaměstnaných.

Tak proč by ten úklid sněhu nemohli dělat oni? Stejně berou sociální dávky, tak za ně státu nebo obci aspoň něco odvedou.  Navíc, díky práci neztratí pracovní návyky. Nechápu, proč by normálně zaměstnaný člověk měl dělat ještě něco navíc, zatímco statisíce jiných za měsíc vykonají akorát jednu cestu na pracák, kde oznámí, že práce není a zase mají na měsíc klid.

1 0
možnosti
R

roman36d

21. 12. 2011 17:30
Re: V republice je něco přes půl milionu nezaměstnaných.

To je docala problém. Těm co jsou nezaměstnaní krátkodobě bych umožnil aby se mohli plně věnovat hledání té nové. Naproti tomu těm co jsou nezaměstnaní dlouhodobě bych práci pro obec nařídil. Jenže málokterá obec tohle chce. Mnohdy je takovej člověk stojí víc než technické služby.

1 0
možnosti
M

milenkamikes

21. 12. 2011 16:07
no jo

ještě je mladý,asi chodí do školy ,tak radí - milý hochu,chodíme do práce,vracíme se večer,tak dobře uklidím ho ráno i večer/nejsem líná/, ale co přes den,víš kolik sněhu spadne za den tady v Jablonci? třeba 25-30cm. co když si někdo zlomí nohu ve 2,kdy nejsem doma a není uklizený.

Když jsme chtěli po městu zaplatit vydláždění,abysme se nebrodili v blátě,tak nebyl náš,ale na úklid už náš je.

VVV

2 0
možnosti
L

lomihnát.

21. 12. 2011 15:14
Ještěže nemám puzení psát blog.

Mohlo by to dopadnout podobně.

Uff!

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

21. 12. 2011 15:08
Nebo jinak..

Když si od někoho půjčíte čisté auto (to znamená, když chodíte po chodníku - "půjčeném") a budete v něm jezdit třeba v lese, kde ho zasvinčíte, tak ho taky před vrácením umyjete..  Takhle je to s chodníkem. Město staví nové chodníky, opravuje je, aby se po nich mohlo jezdit s kočárky, abyste se na nich nezabili nebo nezlomili podpatek, tak kurňa můžete ten chodník ráno před odjezdem do práce alespoň zamést.

0 0
možnosti
L

laduk

21. 12. 2011 15:18
Re: Nebo jinak..

To je pravda ale zapomněl jsi uvést tu skutečnost, že když si např. objednáš písek a vysypou ti ho na chodník, protože jinde to nejde, tak za to platíš těm, co jim chodník patří. A pak bys jim ho v zimě měl taky uklízet.

0 0
možnosti
R

roman36d

21. 12. 2011 15:04
Hele synku. Já když potřebuju postavit lešení,

nebo mi přivezou písek, tak platím za zábor veřejného prostranství. A věř že to není málo. V tu chvíli patří chodník městu. Stejně jako pokud pod ním vedou inženýrské sítě. Za to vybírá od provozovatelů poplatek. Fakt nechápu proč by v zimě, když napadne sníh, měl najednou patřit mě. Navíc nevím jak je ošetřeno právně, pokud si někdo na mnou uklizeném chodníku zlomí nohu. Počítám že to radnice zdíky kamerovému systému zjistí a mě bude popotahovat za to že jsem chodník zneschůdnil.

0 0
možnosti
J

janduben

21. 12. 2011 15:12
Re: Hele synku. Já když potřebuju postavit lešení,

ale tobe patrit v zime nebude, jen ho uklidis a mozna ti ani neupadnou ruce a o tom clanek je

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

21. 12. 2011 15:01
Nechápu, že se tím ..

.. někdo zabývá. Bydlím v panelovém bytě, naštěstí "znám" své sousedy, takže to odpovídá i uklizenému okolí okolo domu. Pokud někdo má službu a je třeba v práci, hold někdo jiný ten chodník uklidí.  Já to dělám tařka celou zimu, protože jsem třeba jako jeden z mála přes oběd doma.. Jediná, kdo v životě neměla hrablo v ruce, je sousedka, která bydlí pode mnou.. Při její službě zásadně neuklízím.. Ale jinak to dělám pravidelně a dobrovolně.. Nejsem líný.

0 0
možnosti
R

roman36d

21. 12. 2011 15:06
Re: Nechápu, že se tím ..

Jenže většina lidí přes oběd doma není. Většina lidí jde ráno do práce a odpoledne, nebo dokonce večer se vrací.

0 0
možnosti
VT

Johyn

21. 12. 2011 14:52
Ano bylo by to hezké

Jistě by bylo hezké mít všechny chodníky upravené,  umetené a čisté. Ovšem nechápu, proč by to měl dělat majitel přilehlé nemovitosti. Ten chodník není jeho a on k němu nemá vztah o nic větší než každý jiný občan. Proč by to měl dělat majitel přilehlé nemovitosti a proč ne třeba nájemníci?

Myslím ale, že by to měl dělat majitel toho chodníku a to je obec. A zároveň by to byla dobrá příležitost využít dlouhodobě nezaměstnané, tedy ty, kteří by velmi rádi / dle svých slov / pracovali ale nikdo je nechce. Takto by dokázali svým spoluobčanům, že pracovat umí a že podpora kterou dostávají a na kterou se skládají další občané ze svých daní nejsou vyhozené peníze.  Že dokáží pomoci svému městu či obci či společnosti, která pomáhá jim. No a komu by se nechtělo no tak by naoplátku nedostal pomoc od společnosti.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

21. 12. 2011 15:04
Re: Ano bylo by to hezké

Bože, tak třeba v panelovém bytě je brán majitel třeba sdružení nájemníků. Takže každý, kdo v tom panelovém bytě vlastní byt. U nás ve městě, kde se žije dobře a radní město dobře spravují, tak tady je to už dobrý rok, že ti, co dostávají dávky musí vypomáhat třeba s úklidem, ale zase tu není tolik nepracujích, aby uklidili celé město.. Takže nebuďte líný a nečekejte na nějaké netáhlo, až tam nakluše s hrablem. To je to, co nás od nich má odlišit a sice, že sami od sebe chceme hodnoty vytvářet, nikoli jen brát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1522x
- -