Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DIB

Deratizátor is back!

19. 12. 2011 15:42
Jízdní doba je pouze iformativní, každý cestující je povinen

si hlídat dobu platnosti jízdenky. Tečka. A přes to šalina nejede. Jediné co vyhádáte je, že Vás revizor přidrží do příchodu policie. Tedy pokud se budete šprajcovat  zaplatit pokutu nebo odmítnete prokázat svoji totožnost.

0 0
možnosti
G

gumidos

19. 12. 2011 15:53
Re: Jízdní doba je pouze iformativní, každý cestující je povinen

Domnívám se, že nemáte zcela pravdu. Dopravní podnik pomocí svého jízdního řádu sděluje, že za dobu platnosti jízdenky Vás odveze z místa A do místa B.  Přestože jsou jízdní řády možná jenom "orientační"  - i s ohledem na ně se cena jízdenky stanoví. 

Takže pokud se vozidlo po označení jízdenky zpozdí a nedoveze Vás do předpokládaného místa B, pak bych pokutu neplatil a klidně šel do soudního sporu. Vaše logika ad absurdum dovedená: po označení jízdenky se vozidlo pro poruchu vůbec nerozjede - náhradní nebo další přijede až po skončení platnosti časové jízdenky a dopravní podnik udělá dlouhý nos - těžko uvěřitelná záležitost.  Klidně se nechat prolustrovat, odmítnout zaplatit¨a čekat na případou žalobu ze strany dopravního podniku.

1 0
možnosti
PH

petrph

19. 12. 2011 15:32
je to všechno o lidech,protože právo je na straně MHD

Dle jízdního řádu Brno je platnost jízdenky 15 minut a tečka. Tady bohužel docházíme k tomu, že MHD Brno si stanoví vlastní dopravní řád,dle kterého se mají jeho cestující chovat a jej dodržovat, ačkoliv s ním třeba plně nesouhlasí. Moci si dohodnout smluvně pravidla, asi by si každý cestující (s dobrým právníkem) dohodnul definici "15 minut dle jízdního řádu spoje"..(btw nevím máte v Brně označování lístků, ale doplnit je tak aby identifikovalo i nastupující zastávku by asi nebyl problém-a tak by se vyřešil i ten přestup)-

Ale není to tak, platí max T=15:00 min, a za cokoliv víc už může revizor napařit mastnou pokutu a soud mu to v klidu uzná...Pravda že nemusí a být to slušný člověk, tak by   ty 2 minutky dojezdu do další zastávky-když spoj má prokazatelně zpoždění  mohl uznat (víc těžko).Ale proč by to dělal když má z chyceného "černého pasažéra" provizi...

0 0
možnosti
DIB

Deratizátor is back!

19. 12. 2011 14:55
Mladíku, revizor má VŽDYCKY pravdu.

Zvlášť u Brněnské MHD je zdraví přímo škodlivé, se s takovým ranařem, který má většinou u ostatních dveří další kumpány, o něčem přít.

2 0
možnosti
JH

IronEagle

19. 12. 2011 15:30
Re: Mladíku, revizor má VŽDYCKY pravdu.

revizor vzdycky pravdu nema ani v tom Brne. Ale pro spoustu lidi ji mit bude pokud si dobrovolne nechaji ..... na hlavu. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1522x
- -